Onze Roots

Onze Roots

De oorsprong van de lesstof berust op de oeroude oosterse leer van de auralichamen en de chakra’s.
Deze leer geeft inzicht in de gevoeligheid en de talenten die elk chakra in zich bergt.
Ook het goed zorgen voor ons energieveld is onderdeel van deze leer.

Binnen onze opleidingen wordt dit gecombineerd met meer actieve westerse leermethoden, zoals: begeleide meditatie en visualisaties, deze zijn grotendeels ontwikkeld aan de ‘Berkeley University’ in California USA.

Hier werd onderzoek gedaan en werden methoden ontwikkeld om paranormale talenten te activeren en stimuleren.
Ook werden methoden ontwikkeld om actief de kracht en effectiviteit van je energie te oefenen, zoals het leren stromen, opschonen, voelen, lezen en uitwisselen van energie.

Op het Berkely psychic Institute werden de werkmethodes verfijnd en de uiteindelijke werkvorm werd in 1980 naar Utrecht gebracht.
De opleidingen laten een ieder in zijn of haar waarde en de lesstof is voor een ieder vrij te interpreteren en toe te passen, spirituele dogma’s en overtuigingen zijn geen onderdeel van de opleiding.

Ons docententeam heeft haar opleiding in Utrecht genoten van onder andere een van de oprichters (Mary Denaro).
Onder invloed van de zich ontwikkelende geest van de tijd zijn de methoden daarna nog uitgebreid en verder verfijnd.

Naast dit lesprogramma zijn we alle drie opgeleid als Advaita Yoga docenten (Marianne van de Wetering) en getraind in het geven van Helende reizen (naar Brandon Bays) en hebben intensieve trainingen gehad van holistische natuurexperts (Michael Roads en Marko Pogacnik)

Over het algemeen is de lesstof bedoeld om je inzicht en oefeningen te geven, in het actief opruimen wat je in de weg staat, zodat jouw helderheid, vrijheid en creativiteit weer gaan stromen, met jouw eigenheid en wijsheid als kompas.